Лек автомобил излетя от пътя и падна в дере на входа на града тази сутрин

Лек автомобил излетя от пътя и падна в дере на входа на Кърджали тази сутрин, предаде БГНЕС. Инцидентът е станал малко преди 09.00 ч., колата е полетяла през храсталаците, счупила пътните знаци и се приземила до жилищната кооперация.

 

Двама души са пострадали, 18-годишният шофьор по чудо е оцелял без контузии и след преглед в спешното е освободен. Пътувалата до него жена на 72 г. обаче е настанена в ОАИЛ на болницата в тежко състояние с черепно-мозъчна травма и счупени ребра.

 

Най-вероятната причина за катастрофата е движение с несъобразена скорост по заледения асфалт. Към обяд теренът беше разчистен, а автомобилът вдигнат.

 

Мястото на инцидента е известно с честите катастрофи, 9 са загиналите при подобни обстоятелства. Повечето случаи са с тежкотоварни камиони, които се движат с бясна скорост по стръмния наклон на пътя при северния вход на града.

 

Преди около 10 г. тир се заби в първия жилищен блок, след като излетя от асфалта. Тогава местните власти се заеха с реконструкцията на кръстовището, изградено беше кръгово движение с цел да се ограничат високите скорости при спускането на автомобилите към булевард "Беломорски".