Единият шофьор е загинал, а другият е със сериозни наранявания

 

Тежка катастрофа между два микробуса и товарен автомобил затвори пътя Симитли-Благоевград в района на Железница, съобщават от Пътната агенция. 

 

Един шофьор е загинал, а друг е със сериозни наранявания. Имало е и деца, които не са пострадали сериозно.

 

Инцидентът е станал около 5.45 часа. Микробус, превозващ за София гости на хотел в Банско, сред които двама възрастни и три деца, предприел изпреварване на тир с пазарджишка регистрация. Така се блъска челно в идващ насреща микробус с кюстендилска регистрация, превозващ хляб. При удара на място загива един от шофьорите.

 

Две пожарни и три линейки са пристигнали на местопроизшествието. Мъж, жена и трите им деца са транспортирани в болницата в Благоевград. Жената е със счупен крак, а мъжът е с лека травма. Има съмнения за счупена ключица на едно от децата.

 

Автомобилите бяха пренасочвани през обходен маршур през Симитли, а тежкотоварните камиони се спираха на място. Към 10.00 часа движението по пътя бе възстановено, съобщиха от АПИ.

 

Това е втора катастрофа със загинал на Е-79 край Благоевград за два дни. В събота по обяд 84-годишна жена загина на изхода на Благоевград, а двама бяха тежко ранени.