Адвокатът на Добринка Божилова не вярва на МВР и смята, че полиграфът се манипулира

Добринка Божилова беше пребита от полицай в метрото в края на миналата година. Жената обаче отказва да се яви на детектор на лъжата.

 

"Причините да откажем Добринка да се яви на детектор на лъжата са две. Първата е, че това не е годно доказателство никъде по света. У нас основната причина е, че единственото място, където се прави детектор на лъжата, е в МВР. Откровено не вярвам на МВР”, обясни в „Здравей, България” адвокатът на Добринка Николай Хаджигенов.

 

По неговите думи клиентката му е имала намерение да се яви на детектор на лъжата, но той е отказал.

 

"Започнахме активни действия срещу полицая, нанесъл побой над клиентката ми, както и към МВР. Сезирали сме и главния прокурор. Повдигнато е обвинение на Добринка за едро хулиганство, но по делото няма никакви доказателства”, обясни още адвокатът.

 

Според Хаджигенов всички случаи на полицейско насилие изглеждат по един и същи начин. По думите му клиентката му е 45 килограма и с един удар са можели да я убият.

 

"Не сме видели обяснение от полицая. Събираме доказателства и ще водим всички съдебни дела срещу държавата”, категоричен беше адвокатът.

 

Целия разговор гледайте във видеото.