Лекарите за трети път се отзовават на сигнал за бебе с пъпки по лицето

 

Отново нападение над екип на Спешна помощ. Този път пострадал е шофьор на линейка, повикана на адрес в една от столичните махали. Инцидентът е станал в събота вечерта.

 

Побоят е станал в квартал "Орландовци". В резултат шофьорът Борис Методиев е с контузии по цялото тяло и два избити зъба. Нападнат е, докато изчаква лекарският екип да приключи с прегледа на адреса - бебе на един месец с "пъпки по лицето от два часа”. 

Още по темата

 

Борис Методиев не пожела да разговаря с екипа на Нова заради нараняванията по лицето си и шока от преживяното. Негови колеги обаче го направиха.

 

Линейката действително закъсняла. За това обаче имало причина. Оказало се, че това ще е трети поред спешен преглед на същото бебе за изминалите три дни, а всеки път дотук излизало здраво.

 

"В този момент е имало около 20 детски адреса, а педиатрите са двама”, обясни д-р Иван Димитров. 

 

Затова специалистите били насочени първо към по-спешните адреси. Линейката пристигнала в "Орландовци” около 22.00 часа. Побоят над шофьора започнал, когато лекарката и сестрата са в дома на бебето и го преглеждат. Отново се оказало здраво.

 

Лекарката е категорична, че никой от екипа й не е предизвикал агресията, но няма отговор как подобни инциденти могат да бъдат предотвратени. Единият от двамата нападатели е задържан от полицията. 

 

Борис Методиев работи в Спешна помощ над 10 години и бил от най-добрите шофьори. Затова колегите му едва се удържали да тръгнат към махалата. 

 

Екип на Нова телевизия отиде на улица „Старата воденица”, където се е разиграла сцената. Оказа се, че от стотиците хора там никой нищо не е видял, всички са си легнали рано в събота вечерта и всъщност никой не живее там, а току що е дошъл на гости.