Нейното назначение е правилно, заявиха патриотите

 

"Предложението за Румяна Бъчварова като вътрешен министър беше изненада. Аз я познавам като човек, който се занимава с коалиционната политика. Тя е жена с такт, с политическа визия". Това заяви Методи Андреев от парламентарната група на ГЕРБ непосредствено преди днешното гласуване в Народното събрание. 

Още по темата

 

"Що се отнася до опита й - този въпрос ми беше зададен от ваш колега и аз го обвиних в сексизъм", допълни Андреев. 

 

Очаква се днес депутатите като първа точка от дневния си ред да освободят досегашния министър на вътрешните работи Веселин Вучков от поста му. Той ще бъде заменен от вицепремиера Румяна Бъчварова  по предложение на министър-председателя Бойко Борисов.

 

Не сме малки деца, не сме в детска градина. Дребнаво е да тръгнем да се сърдим. Но смятаме, че трябва да има по-голяма диалогичност в коалицията", изтъкна Валентин Касабов от Патриотичния фронт във връзка с това дали назначението на Бъчварова е било съгласувано с тях предварително. 

 

"Когато говорим за назначението на Бъчварова, аз мисля, че това е едно по-човешко и добронамерено лице в едно силово министерство. Но с тази смяна дойде и друго важно нещо – катализираха се процесите. Преди подаването на оставките, най-много пищяха от ДПС, т.е. започна разграждането на модела "кой". Те пищяха с гласа на своя говорител Велизар Енчев. Така че това е правилната стъпка", изтъкна Касабов, като определи партия ДПС като "мафиотска". 

 

 

На днешното гласуване не се очакват изненади. Управляващото мнозинство ще подкрепи рокадата, а от опозицията съответно заявиха, че са против.