Тя ще бъде открита на 27 март и ще продължи до 12 април

Откриват нестандартна изложба, посветена на историята и мястото в съвремието на най-желания метал на света. Тя ще бъде открита на 27 март и ще продължи до 12 април. 

 

Под наименованието "Златото не е от земята“ в столичен мол ще бъдат разположени 32 инфографики. Според историческите факти златото идва от Космоса - чрез метеротити, които са се разбили на повърхността на планетата, а в същото време е най-желаният метал, добиван от недрата на Земята. 

 

Ето защо вдъхновението за инициативата са именно двете чествания през април – Денят на космонавтиката и авиацията (12 април) и Международният ден на Земята (22 април). 

 

За първи път у нас ще се прави изложба с инфографики, които по един забавен начин проследяват любопитни факти за златото, история на човешкото отношение към него и различните начини на неговото използване и приложение до днес.

 

Част от темите на изложбата ще бъдат откъде идва златото, кое е най-голямото находище в света, как се изпълнява добивът, история на разменните средства в различните страни, кога са създадени първите пари, как се появяват банките, защо се инвестира в метала днес и др.