Председателят на 3-членното председателство е Младен Иванич

Близо шест месеца след парламентарните избори парламентът на Босна и Херцеговина одобри правителство начело с Денис Звиздик от Партията на демократичното действие (ПДД), информира агенция МИА, цитирана от БГНЕС.

 

Финансов министър става Вйекослав Беванда от Хръватската демократимчна общност (ХДЗ), а министерствата на отбраната и правосъдието ще бъдат ръководени от неговитге спартийци Марина Пендеш и Йосип Грубеш. Външен министър ще е Игор Църнадак от Пратията за демократичен прогрес (ПДП), а ресорът икономика и външна търговия се поема от Мирко Шарович от Сръбската демократична партия (СДС).

 

Министър на гражданските дела става Семиха Боровац, а за човешките права и бежанците ще отговаря Адил Османович - и двамата са членове на ПДД. Драган Мектич от СДС поема Министерството на вътрешните работи, а Славко Матанович от Демократичния фронт - Министерството на транспорта и съобщенията.

 

След избора на новото правителство председателят на 3-членното председателство на Босна и Херцеговина Младен Иванич изрази задоволство от сформирането на кабинета, като подчерта, че сега усилията трябва да бъдат насочени към приемането на закони за реформи. Той изтъкна, че очаква новото правитество да продължи процеса на икономическе реформи, защото "на обществото му трябват точно такива промени".