Стоката е задържана на "Капитан Андреево"

279 960 къса (13 998 кутии) цигари без бандерол задържаха митническите служители на пункт "Капитан Андреево" за двата почивни дни при щателни митнически проверки на пътници в леки коли и автобуси, съобщиха от Агенция "Митници".

 

Автобус с българска регистрация, влизащ в страната от Турция, е селектиран за щателна проверка, при която в багажното отделение са открити три куфара с 1 030 кутии (20 600 къса) цигари - всички без акцизен бандерол. Установено е, че куфарите са собственост на един от пътниците, мъж на 56 години с адресна регистрация в Пловдив. От личните обяснения на мъжа става ясно, че той закупил цигарите от Истанбул за лично ползване.


По време на нощно дежурство  митническите служители от мобилни групи към Централно митническо управление (ЦМУ) са задържали 5 066 кутии (101 320 къса) цигари без акцизен бандерол. Цигарите са пренасяни от 10 пътници в автобус с турска регистрация, пътуващ от Турция през България за Румъния.


При проверка на автобус с турска регистрация митническите служители от мобилни групи към ЦМУ са открили в помещението с леглото за почивка на обслужващия персонал 630 кутии (12 600 къса)  цигари с марката „Karelia" и „LM" без акцизен бандерол, собственост на стюарда на автобуса. Цигарите са задържани. На нарушителите е съставени актове.