За нея светът без танци би бил невъзможен

 

Тя е на 24 години. Живее в София и е щастлива, защото прави това, което обича и за което дълго се е борила. Тя се казва Вероника и е героиня във втория епизод от документалната поредица– независим онлайн проект, представящи вдъхновяващи българи с кауза. 

 

За нея светът без танци би бил невъзможен. „В едно изпълнение можеш да изживееш всички възможни емоции – радост, тъга, гняв, лудост. Случвало ми се е да се разплача, докато танцувам. Когато танцуваш, всичко което събираш и трупаш, просто се излива”, споделя тя.

 

Highslide JS
 

Вероника завършва финансово-стопанска гимназия, но решава да кандидатства в Музикалната академия. Приемат я Балетна педагогика, но… тогава започва трудното. „В началото не бях от надеждите, бях кривокрако, кльощаво, невзрачно момиченце”, разказва тя. Днес тя вече има собствена школа, в която преподава модерен балет и с вълнение се подготвя за спектакъла си на 30 юни „Раздвоение” в кино „Освобождение” в София.

 

Документалната поредица "Супернови" е независим онлайн проект за кратки документални портрети на малко известни хора, които преследват мечтите и каузите си. Авторите на проекта са Георги Марчев и Веселина Фотева, а причината, за това което правят, се крие в любовта им към интересните истории и документалното кино. Те търсят положителните истории и герои, като ги показват всеки понеделник в различен късометражен филм в каналите си в YouTube и VBox7.

 

Премиерата на проекта беше миналия понеделник, 15 юни, с филма, който разказва за музиката и ценностите в изгряващата рок банда. До края на юли всеки понеделник ще излиза по един нов документален портрет. 

 

Автор: Мариана Конова