Единствените доказателства срещу тях са 100 белязани лева и бутафорни пачки, с които са арестувани

 

Полицаите, които бяха задържани за изнудване на пернишки бизнесмен, остават в ареста, въпреки че съдът в миньорския град определи доказателствата срещу тях като "постни".

 

Полицаите Иво Димитров и Красимир Михайлов скриха лицата си и не говориха дори пред съда. Оказа се, че единственото доказателство по обвинението, че са рекетирали пернишкия бизнесмен Николай Николов да върне дълг от 84 000 лева, са 100 белязани лева и бутафорни пачки. Съдът каза, че доказателствата са постни и препоръча на прокуратурата да събере нови.от държавното обвинение обаче не се съгласиха с доводите на съдията.

 

В съдебната зала стана ясно, че конфликтът си има предистория. Рекетираният бизнесмен бил бит на 19 май от неизвестни лица, но така и не можел да разпознае кой го е нападнал. Прокуратурата се опита да направи връзка между двата случая, но отново без доказателства.

 

И докато разследващите разполагат с малко доказателства, засегнатите от полицаите се множат. Мъж твърди, че е станал косвена жертва на полицая Красимир Михайлов.  „Аз съм завъртян в една много смешна схема, от януари месец насам не ме оставят намира”, разказа той пред Нова. „Красимир Михайлов се казва полицаят, който е от шесто районно управление и неговата приятелка Юлияна. Реших да се разделя с Юлияна и впоследствие разбрах, че е имала връзка със съответния полицай с Красимир Михайлов и тя започна да ме изнудва. Тя подаде жалбата, че съм я ударил с юмрук, бяха описани доста неща. Първата сума, за да се откаже тя от жалбата беше 15 000 лева”, обясни той.  Досега нямал смелост да подаде жалба, страхувал се.

 

„Имам доказателства, че е казвала: „Или пари или затвор”, той ми е казвал че ще ме съсипе и мира няма да видя от всичките ми колеги”, разказа още мъжът. Запазваме анонимността му от съображения за сигурност, докато разследващите започнат да работят по сигнала му.

 

 Репортери: Десислава Георгиева и Тина Ивайлова