Новият срок за приключването му е 25 август, съобщават от окръжната прокуратура

Разследването на бомбения атентат на бургаското летище в Сарафово отново е удължено. Новият срок за приключването му е 25 август, съобщават от окръжната прокуратура. 

Още по темата

 

Вчера се навършиха три години от трагедията. Тогава 24-годишният ливанец с френски паспорт Мохамад Хасан Ел Хюсеини се взриви в автобус, пълен с туристи, уби петима израелски граждани и българския шофьор Мустафа Кьосов и сам загина. За организатор бе посочено военното крило на групировката "Хизбула".

 

До момента не са открити съучастниците на камикадзето, които с дистанционно са задействали бомбата - Мелиад Фарах и Хасан Ал-Хадж Хасан. От Ливан са съобщили, че нямат информация за местонахождението им. В Австралия, където единият от участниците в атентата е бил през 2010-2011 г., няма данни той да пребивава в момента там, пише "Преса".

 

Терористите се издирват из целия свят, включително и чрез Интерпол. Чака се информация от Международните сили за полицейско сътрудничество. От прокуратурата в Бургас не коментираха възможността обвинения срещу атентаторите да бъдат повдигнати задочно.

 

В понеделник на бургаското летище ще се състои възпоменателна церемония за загиналите израелци. Тя ще е при засилени мерки за сигурност. Панихидата няма да се проведе в деня на терористичния акт.