Какво не е добре да се прави в социалните мрежи, защото е досадно?

За хора, които работят онлайн по цял ден, Facebook е като селския мегдан, пред който все ти минава пътят, без значение какво си тръгнал да вършиш. И както на селския мегдан можеш да срещнеш кого ли не, така и във Facebook сблъсъкът с хора от всякакви породи е неизбежен. Негативните емоции от това – също.

 

Какво не е добре да се прави в социалните мрежи, защото е досадно, неприемливо и излага публикуващия на вечни подигравки и блокиране – обобщава Edna.bg.

 

Честата смяна на профилната снимка

Да търсиш себе си е приключение, път, цел на живота и смисъл за много хора. Но не го правете, като сменяте истерично профилните си снимки, само защото не можете да решите на коя сте най-хубава, най-прекрасна и ще имате най-много лайкове. Това издава несигурност в собствената личност, а ако го правите докато сте на работа, показва на шефовете ви, че работното ви време не е съвсем добре уплътнено.

 

Сподели икона с детелина и еднорог за късмет

Изумително е как тези очевидни въдички за лайкове все още работят. Нали не смятате наистина, че натискането на бутон „сподели“ ще ви донесе късмет?

 

Семейни профили

Тук вече навлизаме в сериозната психология. Какво изобщо означава „семеен профил“? Ние ще ви кажем. Означава, че жената е толкова щастлива от първите месеци на семейния си живот, че иска да го знае целият свят. Затова се стига до безумията като „Иван и Мария Иванови“ харесва това". Като „това“ често са морави петунии на бял фон, които Иван Иванов няма и да погледне, ако зависеше само от него. Ако все още не разбирате защо това е наистина досадно, си представете как двойката Иван и Мария пристигат при вас и започват да говорят в хор за най-новите сандали, които са си купили.

 

160 снимки от последното пътуване

Никой няма търпение да изгледа толкова снимки. Някъде на третата снимка човек губи интерес, дори този човек да е собствената ви майка. Изберете 4-5 хубав снимки, покажете ги на света, а останалите 155 разглеждайте на компютъра си, когато ви се прииска да си спомните последното пътешествие. А ако все пак искате да ги имате онлайн, използвайте някой от безбройните сайтове за съхранение на снимки.

 

Настроенията ви – във всяка една секунда

Да, Facebook е място за споделяне на лични емоции, мисли, преживявания и изобщо – за споделяне на живота. Но както в реалния живот, така и във виртуалния, всичко трябва да е с мярка. 

 

Източник: Edna.bg