От МВР съобщиха за Новините на Нова, че служителят на реда е отнел предимство

 

Спецавтомобил на полицията предизвика инцидент в столичния квартал „Христо Ботев” този следобед. От МВР съобщиха за Новините на Нова, че служителят на реда е отнел предимството на лек автомобил от насрещното и го е ударил. Блъсната е и паркирана кола.

 

Инцидентът е станал на кръстовището на две малки улички в квартала. Собственичката на паркираната кола разказа за NovaNews.bg, че полицейската кола се е движела с висока скорост и не е успяла да избегне идващият в насрещното автомобил.

 

Тя разказа още, че това не се случва за първи път, а това се е превърнало в проблем за жителите, тъй като по улицата редовно играят малки деца.

 

При удара един от четиримата униформени изхвърча от стъклото и пада на улицата. Шофьорът на другата кола и спътника му са невредими. Цветан е категоричен, че причината за катастрофата е полицейският джип, който е отнел предимството му. 

 

От МВР признаха вината си, но не застанаха пред камерата на Новините на Нова. Шофьорът на полицейския джип, освен санкция от КАТ, най-вероятно ще бъде наказан и от началниците си.