Собственици на частни имоти са започнали да монтират метални заграждения

 

Месец след скандала с достъпа до плажа „Силистар” отново ограда препречи пътя на летовниците до морето. Този път собствениците на терена поставиха метален портал. След намесата на полицията единственият път до там отново е отворен. 

Още по темата

 

Табелите, че събирането на такса за достъп до плажа е незаконно, поставена след скандала от преди месец и намесата на Нова телевизия, все още стоят до централния път. Само на около 200 метра след тях обаче собствениците на терена снощи монтирали портал, който препречва пътя към плажа. Сутринта концесионерът останал изненадан.

 

Образувала се километрична опашка от коли, а недоволните летовници предизвикали скандал с представителите на фирмата. Служителите на общината съставили акт.

 

Много от летовниците изминаха километри заради огражденията. По кадастрална карта пътят, който води към плажа, е единствен и минава през частен терен.

 

Ще се търси вариант част от имота да бъде отчуждена и да се изгради държавен или общински път, така че през следващото лято да не се стига до подобни скандали. Среща в областната администрация утре между областния управител и кмета на Община Царево ще търси изход от ситуацията за дълъг период от време.

 

Репортер: Цеца Алексова