Пострадали от взривната вълна няма, но хората са изплашени от среднощния екшън

 

Изплашени хора и значителни материални щети. Мощен взрив разтърси жилищен блок в столичния квартал „Младост 4” късно снощи. За щастие няма пострадали. Коя е мишената и има ли заподозрян?


По информация на Нова мишена на взрива е бил млад мъж, който живее на третия етаж в блок 458. Той обаче не е бил в апартамента, когато е станала експлозията.


Пострадали от взривната вълна няма, но хората са изплашени от среднощния екшън. Мощната експлозия стала точно 30 минути преди полунощ. Според живеещите в блока, става въпрос за взрив поставен пред вратата на един от апаратаментите.


„Отначало първата ми реакция беше, че е гръмнал бойлер или нещо, обаче после видяхме, че вратата беше гръмнала. Имаше черен дим навсякъде все едно гуми са горяли, нищо не можеше да се види, не можехме да дишаме”, разказва един от свидетелите на взрива.

 


„Едната част на лицето ми е тотално заглъхнала в момента и почти не си я чувствам”, казва друг свидетел.


„Доколкото разбрахме, става въпрос за човек, което има връзка с мафиотите. Казаха ми, че са му взривили колата някъде преди месец и половина”, разказа трети свидетел на инцидента.


През цялата нощ достъпа до взривения вход остана ограничен. Полицията допускаше само живеещите там след провекрка на документите им за самоличност.


На сутринта след експлозията, стенита на входа са обсипани със сажди. Избити стъкла, счупена дограма и сажди по стените. А задушливата миризма пред апартамент номер 9 все още се усеща.

 


„Дойде полицията да ни предупреди ни да не излизаме и да не се разхождаме, че не се знае дали няма нещо друго заложено”, разказа един от живеещите във входа.


На какво обаче се дължи взрива и чий е апартамента, пред който е станал, никой от съседите не отговори.


Учудващо, никой от съседите не познава този господин, въпреки че по информация на Нова, той живее тук от дълги години.


По думи на съседите, на етажа е имало три газови бутилки. Дали взривът се дължи на тях не е ясно, но със сигурност се знае, че той е бил умишлен.

 

По информацията на Нова мъжът, пред чийто дом е станал взрива в квартал "Младост 4", е кмета на кандидат-кмета на Златица Пламен Господинов. Припомняме, че неговият автомобил бе взривен на 18 ноември в Пирдоп. На място на инцидента следователите откриха четири малки газови бутилки, за които се предполага, че са заляти със запалима течност. По случая тече разследване.

 

Припомнете си случая в прикаченота видео: