Трагедията разтърси Франция

Трагедия разтърси Франция. Мъж уби полицейски началник и партньорката му в парижкото предградие Манян-вил. Нападателят пробол няколко пъти с нож 42-годишен висш полицай, който се прибирал вкъщи.

След това той се барикадирал в дома му, като взел партньорката на убития полицай и сина им за заложници. Убиецът бил застрелян от командоси, които нахлули в жилището и намерили мъртва жената.

3-годишният им син е спасен и невредим. По време на преговорите с полицията нападателят казал, че е от ИДИЛ. Междувременно радикалната групировка пое отговорност за двете убийства в съобщение на свързаната с ИДИЛ информационна агенция "Амак".

Френски медии съобщиха, че убиецът е бил вече осъждан през 2013 година на три години затвор за участие в джихадистка мрежа. Вътрешният министър на страната Бернар Казньов коментира, че "убийството на полицая е отвратителен терористичен акт". Той обясни пред журналисти, че убитата жена също е била полицейски служител. 

"Това безспорно е терористичен акт. Самият извършител е искал действията му да бъдат приети за терористичен акт. Организацията, към която той се е причислявал, също пое отговорност за него. Франция не е единствената засегната страна, както видяхме през последните дни в Орландо. Франция е изправена пред мащабна терористична заплаха", заяви президентът Франсоа Оланд.

Трима души са задържани за разпит, тъй като има подозрения, че те са свързани с нападателя и кървавите убийства.