Това сигурно е една от причините тя да е толкова популярна в топлите райони

Канелата в храната може да охлади тялото с два градуса, като носи и други ползи за здравето, пише БТА. 

По темата

Учени от университета на Мелбърн установиха, че канелата допринася за доброто състояние на стомашната стена, като намалява отделяната стомашна киселина и пепсините и така сваля температурата.

Това сигурно е една от причините канелата да е толкова популярна в топлите райони.

Учените са работили с прасета. Когато те се хранят, се увеличава въглеродният двуокис в стомаха им. Намаляването на стомашната киселина и пепсините го охлажда в процеса на храносмилане.

За изследването са използвани сензори в капсули, които животните са гълтали. Според учените подобен вид сензори са много полезни за наблюдаване и диагностициране на гастроентерологични болести.

Редактор: