Ниска е избирателната активност в региона

Изборният ден в Кърджалийско започна с ниска избирателна активност – около 7% до 10.00 часа, но без нарушения и неотворени секции. 

Машинното гласуване беше едно от предизвикателствата за гласоподавателите. По-възрастните хора отказаха. Тези, които избират да гласуват с машината, казаха че е бързо и удобно. 

Във Facebook страницата на Новините на NOVA следете развитието на изборния ден. Ще получавате ексклузивна информация за хода на вота. 

В Районната избирателна комисия са подадени четири сигнала за нарушения. Два от тях са за това, че общински съветници, които нямат право да са членове на секционни избирателни комисии, са влезли в тях. Проверява се и сигнал, че човек в Ардино е гласувал два пъти.

В Джебел, един от емблематичните за района градове, който олицетворява битката между ДПС и ДОСТ, напрежение няма, макар там да се очакваше агитацията и организацията на двете конкурентни партии да е много силна. Хората отричат и слуховете, че се гласува под строй по сигнал на кмета.

Освен с накичените като украса дървета с плакати, изборите в Кърджалийско тази година не могат да се характеризират нито с организиран вот, нито с емблематичните автобуси или силна и мощна агитация.

Ако станете свидетел на изборно нарушение, сигнализирайте ни! ЕКИПЪТ НА „РАЗСЛЕДВАНЕ“ ОЧАКВА ВАШИТЕ СИГНАЛИ ТУК. Не се колебайте да ни изпращате и снимки и видеоматериали в рубриката ни "МОЯТА НОВИНА".