"Няма да говорим за нищо друго, освен за парламентарно мнозинство и приоритети", заяви той

"Днес ще продължим да обсъждаме програмата, приоритетите и това за какво има смисъл да бъде съставено ново правителство, ако то намери парламентарна подкрепа, ще проведем и разговори с Патриотичния фронт”. 

По темата

Това каза здравният министър в оставка Петър Москов преди разговорите с представителите на ГЕРБ.

Той на няколко пъти уточни, че разговорите за персонален състав на правителство, за име на министър-председател остават за след потвърждаването на парламентарно мнозинство. Според него спрягането на икономическия министър в оставка Божидар Лукарски за премиерския пост е спекулация.

"От днешния ден не очаквайте нещо различно от това дали има достатъчно парламентарно мнозинство и партии, които биха могли да застанат зад препотвърждение на програмните приоритети на сегашното правителство с разбира се и конкретни акценти – за ГЕРБ те са свързани с изборното законодателство, за РБ и ПФ те са различни. Ако постигнем това, ще сме направили правилната крачка”, каза още Москов.

"Ние не сме в ситуацията, в която днес или утре трябва да сме при президента с име на министър-председател”, заяви Москов.

Видео: БГНЕС