Тримата все още са в ареста

Tримата мъже, които бяха задържани при среднощната акция в Русе и Ветово преди седмица, са успели с телефонни измами да измъкнат от жертвите си около 20 000 лева и златни накити.

СНИМКИ НА ОТКРИТОТО ПО ВРЕМЕ НА СРЕДНОЩНАТА АКЦИЯ ВИЖТЕ ТУК

По темата

Тримата задържани са жители на Ветово, добре познати са на полицията и са осъждани и преди. При претърсванията в техни имоти в Русе и Ветово са иззети множество мобилни телефони, СИМ карти, златни накити и значителна сума пари.

В процеса на разследването е установено, че само за няколко седмици - от 12 май до 4 юни те са извършили седем телефонни измами във Велико Търново. При всички случаи е използвана добре познатата схема „съдействие при задържане на телефонни измамници“. По първоначални данни те са успели да измъкнат от потърпевшите около 20 000 лева и златни накити.

Тримата вече са с обвинения и все още са в ареста. 

За миналата година във Ветово са задържани осем телефонни измамници. Някои от тях вече са с присъди. Други се разследват. За 2016 г. има 78 регистрирани телефонни измами само на територията на област Русе. Общо нанесените щети са за над 600 000 лева. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.