Замесен е и вътрешен човек

Разкриха един от най-дръзките обири на инкасо автомобил у нас. Престъплението, при което изчезнаха над 300 000 лева, е инсценирано от шофьора на буса с парите. Охранителят включил в плана съпругата си, съсед и още една жена.

„На 27 януари 2017 г. около 21:45 ч в близост до търговски център „The Mall” беше извършен въоръжен грабеж на инкасо автомобил”, припомни градският прокурор на София Емилия Русинова.

По темата

Инкасо колата спира в локалното на мола, единият служител слиза и отива да събере оборотите от няколко обекта. Двама маскирани ползват незатворената навреме врата на автомобила и проникват в него. Заплашват шофьора и го принуждават да тръгне в локалното и да завие в близка тъмна улица. Полицаите го намират вързан за волана с белезници.

Охранителят се казва Явор Георгиев и е закопчан за волана от съседа си Илиян. Жената на Явор – Катерина, чака с автомобил и прибира парите. Всички те инсценирали обира.

„Другото, което предполагам, ще предизвика интерес, е, че освен тези 360 000лв, които са били отнети, в автомобила са останали 405 000лв. Макар и да прозвучи смешно сакът, който са носили, предварително приготвен за парите, се оказал малък”, обясни прокурор Русинова.

Обирджиите са живели в две съседни къщи в столичния квартал „Овча купел”.  Едната е собственост на охранителя Явор Георгиев. В нея живеел с жена си. Тя също е задържана, но на морето. В тайник в къщата са намерени 260 000 лева. Опаковани по същия начин, по който са били в инкасо автомобила.

Съседите им бяха шокирани.

Съучастникът на охранителя - Илиян  разкрил схемата в писмо. 

„Той най-общо казано прави самопризнание за това, което е извършил, за парите, които е получил и каква част не е получил”, заяви прокурор Русинова.

Засега четиримата задържани остават в ареста. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.