Охранителят включил в плана съпругата си, съсед и още една жена

Разкриха един от най-дръзките обири на инкасо автомобил у нас. Престъплението, при което изчезнаха над 300 000 лева, е инсценирано от шофьора на буса с парите. Охранителят включил в плана съпругата си, съсед и още една жена.

По темата

Охранителят се казва Явор Георгиев и е закопчан за волана от съседа си Илиян. Жената на Явор – Катерина, чака с автомобил и прибира парите. Всички те инсценирали обира.

Обирджиите са живели в две съседни къщи в столичния квартал „Овча купел”.  Едната е собственост на охранителя Явор Георгиев. В нея живеел с жена си. Тя също е задържана, но на морето. В тайник в къщата са намерени 260 000 лева. Опаковани по същия начин, по който са били в инкасо автомобила.

Как обаче полицията разкрила измамата?

Полицията се усъмнява, че ситуацията е нагласена след разпитите с полиграф на участниците в инцидента.

„Това, че те са се провалили на полирафа, не означава нищо за момента. Защото трябва да се извърши огромна по обем оперативна работа, за да може тези хора да бъдат разкрити и да се съберат доказателства, за да бъдат осъдени”, коментира в студиото на „Здравей, България” криминалният психолог Тодор Тодоров.

„По отношение на шофьора, беше абсолютно категорично, че на нито един от зададените му въпроси, той не отговаряше честно”, каза още Тодор Тодоров.

Повече по темата гледайте във видеото.