"Версията на прокуратурата трябва да бъде подплатена с доказателства", коментира адвокат Марковски

„Познавам доказателствата, които ми бяха представени. Въпросът е версията на прокуратурата да бъде подплатена със сериозни доказателства”, заяви в студиото на „Здравей, България” адвокат Марин Марковски. Коментарът му бе по повод оттеглените показания на бития от „ловеца на бежанци” Динко от Ямбол. 

Извадиха Динко от ареста с линейка

Прокуратурата повдигна обвинение на Динко

Динко от Ямбол – отново в ареста (ВИДЕО)

Динко от Ямбол към блогърка: Ще ти направя живота черен

Междувременно прокуратурата повдигна обвинения на бизнесмена, а той се разболя. Защитникът му Марин Марковски уточни, че Динко Вълев се е почувствал зле от стреса при задържането му и е прегледан в болницата в Първомай. След това отново е върнат в ареста. Динко беше задържан за побой и счупване на телефона на мъж от Първомай. В събота той се предаде сам в полицията като отиде до районното управление с личния си автомобил.  

„В България има текст, който казва, че ако следователят прецени, той не дава доказателствата на адвоката по време на досъдебното производство. Неговият разследващ полицай не ми представи нито медицинско свидетелство за нанесен побой, нито показанията на този, който казва, че е пострадал”, каза още адвокат Марковски.

А какво казва законът?

„В момента леките телесни повреди, клевети и обиди, се наказват с до 3 години лишаване от свобода”, добави адвокат Марковски.

Целия разговор гледайте във видеото. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.