Снимка: Thinkstock
В натоварени вечери нивата на шума в популярни заведения надхвърлят 90 децибела
Съвременните ресторанти стават все по-шумни и отблъскват клиентите, карайки ги да насочат предпочитанията си към храната за вкъщи. Това сочи британско проучване, цитирано от в. "Сънди експрес" и БТА.
Заведения връчват сметки от 15 000 лева. Кой ги плаща?
Допитването по поръчка на благотворителната организация Action On Hearing, която подпомага хора с увреден слух, е обхванало 1200 души. Резултатите показват, че в натоварени вечери нивата на шума в популярни заведения надхвърлят 90 децибела, като на места клонят към 100 децибела - еквивалент на това човек да се храни до моторна резачка.
ТАКСА "ПРАЗЕН СТОЛ": Заведение в Созопол иска пари за незаети места
Внушителните 80 процента от участниците в допитването споделят, че са напускали ресторант преждевременно заради силния шум. Над 40 процента признават, че предпочитат да си взимат храна за вкъщи, вместо да вечерят на ресторантска маса в шумна среда.
За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.
Редактор: Ина Григорова