Той се разследва за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди и в България

Българин уби лекар на гръцкия остров Крит. Доктор Христодулос Каландзакис бил застрелян с четири куршума в събота.  За убийството са задържани български полицай и съпругата на жертвата, които били любовници. Сънародникът ни вече е направил самопризнания пред гръцката полиция.  Смята се, че зад убийството стоят любовен триъгълник и апетити за голямо наследство. 62-годишният кардиолог подозирал 38-годишната си половинка Дешка Говедарова в изневяра и дрои искал тест за бащинство на детето им. 

Извършителят на престъплението - Красимир Карчев, на 37 години, опитал да убие мъжа на любовницата си и на 23 септември. Планът му обаче не сработил, защото наблизо имало хора. Затова се прибрал в България и се върнал обратно на 6 октомври.

ЖЕСТОКО УБИЙСТВО: Български полицай застреля лекар в Гърция (ВИДЕО)

"В България срещу същото лице има друго досъдебно производство за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди. Това разследване ще продължи, независимо, че лицето се намира в Гърция. Но до този момент от гръцките власти не сме получили никаква молба за съдействие, споделяне на доказателства или информация", заяви за "Здравей, България" говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.