Кой и как охранява децата ни в клас?

Маскираните и въоръжени с бухалки и метални прътове младежи, които нахлуха в Професионалната гимназия по електротехника в София, бяха задържани.

Охраната не е успяла да ги спре, а след нападението маскираните момчета са избягали.

Нападателите са задържани. Двете момчета са на 18 години, единият е криминално проявен - за хулиганство. И двамата са тренирали бокс.

Маскирани с бухалки и метални пръти нахлуха в гимназия (ВИДЕО)

„На базата на делегираните бюджети директорът решава каква ще е охраната на училището”, каза в „Здравей, България” Камен Радев, старши експерт в РУО-София.

Той съобщи, че училището е одобрено за закупуването на турникет система, която възпрепятства свободното влизане на външни хора. „Въпрос на време е тя да бъде поставена”, добави Радев.

Една от версиите, по които работи полицията, е конфликт заради момиче.

Ученици от Пловдив организираха бой пред публика (ВИДЕО)

„Едва ли охранител може да спре млади момчета с палки. Ние не можем да спрем децата на входа, но можем да предпазим тези, които са вътре”, каза психологът Младен Владимиров.

„Представете си, ако този проблем се беше случил извън училището. Най-вероятно боят щеше да бъде много по-тежък, а можеше да има и други пострадали”, добави той.

Ученици пребиха преподавател по английски език (ВИДЕО)

Експертът посъветва родителите, когато видят, че детето им в стаята си има бухалка или палка, да поговорят с него.

Ученик удари учителка в столично училище

В училището предстоят родителски срещи, на които ще се говори за агресията сред децата и как могат да помогнат родителите.

Повече по темата гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.