Нападателите убили и кучето на семейството

Двама българи са били простреляни смъртоносно в дома им в Кейптаун, Южна Африка. Нападателите убили и кучето на семейството и взели всички мобилни телефони и компютри, които намерили. 

Откриха застреляни мъж и жена в кола в Пампорово (ВИДЕО+СНИМКИ)

Анджело Димов и съпругата му Неси Пеева са били простреляни в областта на главата, съобщават от местната полиция. 

Преди време Анджело е бил обвинен за измама с кредитни карти, съобщава TimesLIVE. Приятел на семейството разказва, че той прекарвал много време извън Южна Африка. Неси имала сладкарска фирма и правила торти за рождени дни и сватби. 

Двамата имат 6-годишна дъщеря. Детето разбрало, че нещо не е наред, когато никой не отишъл да го вземе от занималня. Съседите на семейството признават, че не са чули нищо в нощта, в която е извършено тежкото престъпление.

Приятелят на семейството разказва, че Пеева не е общувала с много хора и често напускала събиранията, на които ходила заедно с Анджело, защото „не обичала алкохол и наркотици”.

TimesLIVE съобщава, че 27-годишният син на Анджело от първия му брак живеел в малка постройка в двора на къщата на семейството. През декември миналата година той е бил сериозно ранен при инцидент с мотор и известно време е бил в кома. След като излязъл от болницата, синът на Анджело пътувал до България и съвсем наскоро се върнал обратно в Кейптаун.

Пиян мъж уби приятелката си от ревност

От българското външно министерство потвърдиха, че на 13 февруари в посолството ни в Претория е постъпила информация от неофициални източници за двама българи, застреляни в дома си в Кейптаун.

„Впоследствие посолството ни е получило потвърждение от полицейски източници, че на адреса, който един от сънародниците ни е посочил в заявлението си за паспорт, е станало двойно убийство. Твърди се, че жертвите имат малолетна дъщеря, която не е пострадала. В момента при нея се намира нейният брат, който също живее в Кейптаун. По случая се водят следствени действия, като все още няма официално становище на местната полиция. Аутопсиите са приключили вчера”, съобщават от МВнР.

От външното ни министерство заявяват още, че утре, 17 февруари, българският консул Деница Велчева ще замине за Кейптаун, за да получи повече информация от местните власти по случая, българи ли са жертвите и трябва ли детето им да бъде поставено под закрила. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.