Твърди се, че обвиненият често си бил у дома, докато "излежавал" присъдата си

Виновник за смъртта на дете на пътя излиза предсрочно на свобода. Бизнесменът Цветан Пъков, който помете с джипа си 6-годишния Петьо в Панагюрище, е спазвал добро поведение в затвора, за което е награждаван многократно. Съдействал е на администрацията и затова съдът прецени, че може да излезе на свобода почти 6 месеца преди да е излежал присъдата си.

Ще намали ли съдът присъдата на Цветан Пъков за прегазения Петьо?

Окончателното решение дали да излезе на свобода ще бъде взето след около седмица.

На мястото на инцидента единственият спомен за случилото се е паметната плоча, както и надписът „спрете убийството на деца”. Същевременно бизнесменът Пъков е пускан от затвора в отпуск за добро поведение.

ПРЕДСРОЧНО: Мъжът, прегазил 6-годишния Петьо, излиза от затвора

Роднина на убитото дете каза, че Пъков постоянно си бил у дома и се „разкарвал” из града. Освен това, той дори не си направил труда да се извини на опечаленото семейство. Те са разочаровани от съдебната система и смятат, че за убийството на дете присъдата трябва да е по-тежка.

Братът на Пъков отхвърли твърденията, че бизнесменът често си бил у дома, вместо в затвора. Освен това той подчерта, че не знае за другите над 20 нарушения на брат си.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.