"Искани са пари и за предоставяне на специални регистрационни номера", коментира Румяна Арнаудова

Арести на пътни полицаи. Поредната акция е в КАТ-Благоевград. С белезници се оказа и началникът на „Пътната полиция” в града. За какви престъпления ще бъде разследвани? 

Шефът на КАТ бил наблюдаван от около 4 месеца. През това време чрез СРС-та била установена и потвърдена  корупционната схема. 

„Сигналът, по който започна да работи Окръжната прокуратура в Благоевград дойде от Дирекция „Вътрешна сигурност” на МВР. Човекът, който публично съобщи, че е подавал подобни сигнали, ще бъде поканен да бъде разпитан като свидетел. Този човек обяснява схемата, която ние сме установили и която беше потвърдена първоначално и от СРС-тата, които е използвала Дирекция „Вътрешна сигурност” на МВР. Действително се касае за корупционна схема. Окръжната прокуратура в Благоевград е образувала досъдебно производство за искане и получаване на подкупи”, заяви за „Здравей, България” говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. 

"Ние сме събрали доказателства затова, че чрез посредници началникът на сектор „КАТ“ е получавал паричните средства. 5 хил и 300 лева бяха открити във вчерашния ден в неговата служебна каса, за които считаме,че представляват част от подкупите, които е получавал", добавя Румяна Арнаудова. 

За по-бърза регистрация на автомобил или избор на специален номер се плащало горница от 100 - 200 лв. на посредници, които редовно стояли в двора на КАТ, разказва подалия сигнал в МВР журналист Иван Хамбарджийски.

Арестуваха шефа на КАТ-Благоевград при спецакция (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Имаме доказателства, че са били искани и получавани пари от началника на КАТ, за да наруши служебните си задължения. Подкупите са получавани за бърза регистрация на моторни превозни средства, както и за предоставяне на специални регистрационни номера (в това число последователни еднакви цифри, огледални номера или две по две еднакви цифри)”, добави Арнаудова.

По думите й корупционната дейност е продължила 4-5 месеца.

В кабинета на началника на „Пътната полиция” в Благоувград вчера бяха открити още боеприпаси и незаконен пистолет „Макаров“.  По закона за МВР са задържани 4 лица. Сред тях пенсиониран катаджия, собственик на пункт за регистрация на коли и предполага се служителка на гише. 

Въпреки арестите работата в КАТ-Благоевград с граждани върви нормално.

Целия разговор гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.