Това реши в сряда Специализираният наказателен съд

Временно отстранената от кметския пост на столичния район "Младост" Десислава Иванчева остава в ареста. Това реши Специализираният наказателен съд в сряда, съобщава БГНЕС.

Иванчева е приета в болницата на затвора

Малко повече от два месеца след показния ѝ арест в центъра на София, Иванчева поиска от магистратите по-лека мярка за неотклонение. Причините: липса на доказателства и наличие на репродуктивни проблеми. Иванчева, която заедно с другата задържана по корупционната афера в Община "Младост" – бившата заместник-кметица Биляна Петрова, от няколко дни е в болницата на затвора.

Според магистратите доказателства за вината й имало, а здравословните й проблеми били стари.

Сред доказателствата е и тефтерче на Иванчева. Според прокурорите вътре тя записала сумата за искания подкуп.

Съдът отстрани от кметския пост Десислава Иванчева

И други бележки се появиха сред доказателствата, но не в тефтер. По време на заседанието стана ясно, че в следствения арест Иванчева си разменяла бележки с другия обвиняем и бивш кмет на "Младост" - Петко Дюлгеров. Така двамата опитвали да синхронизират показанията си. 

Иванчева е под стража от 17 април по обвинение, че с уволнената в съдебната зала преди време Биляна Петрова и Петко Дюлгеров са принудили бизнесменът Александър Ваклин да им даде 70 000 евро, за да получи разрешение за строеж в квартала.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.