Мястото е предпочитано от холивудските звезди и богаташи от цял свят

Едни от най-скъпите шезлонги в Европа са на гръцкия остров Миконос. Богаташите плащат от 30 до над 100 евро, за да почиват на известните плажове на острова.

Туристи от цял свят прииждат, за се забавляват или да се снимат с някоя световноизвестна личност. Круизни кораби бълват жадни за забавления туристи от цял свят.

СНИМКИ ОТ МИКОНОС ВИЖТЕ ТУК

„Богатите идват, само богати. А ние обикновените работим. Стандартът е много висок”, разказва Петя Михайлова.

Холивудски звезди си почиват в съседна Гърция (СНИМКИ+ВИДЕО)

Тя работи от дълги години на острова, лично е виждала Парис Хилтън и още куп известни богаташи. Миконос е любимо място за забавления и почивка на Мадона, Пенелопе Крус, Никълъс Кейдж, Мик Джагър и Ръсел Кроу. Други звезди като Том Ханкс и Том Круз направо са си купили от мега скъпите вили с басейни.

„Абсолютно всички най-известни идват тук. Богатите, артистите от Холивуд. Кралят на Саудитска Арабия лично съм го виждала”, разказва още Петя.

Нищо чудно, че цените на шезлонгите, включващи и лична хавлия, започват от 30 евро нагоре, като стигат баснословни суми.

Гръцките острови - "залети" от холивудски звезди

Миконос се бори с Ибиса за острова с най-много забавления. Хедонистично място с бурен нощен живот и страстни авантюри.

Александра и Деспина идват чак от Солун, за да работят. Не само заради заплатата, но и заради забавленията след работа.

„Идваме от април до октомври. Сега сме в средата на сезона”, обяснява Александра.

Истински архитектурен шедьовър под открито небе в сърцето на Егейско море. Смятан за една от перлите на Гърция. Магична атмосфера и лабиринт от варосани къщи по тесни улички.

Един от символите на Миконос са невероятно красивите бели мелници - емблематични за Острова на ветровете. Най-чаровни са малките улички с кафенета с изглед към морето.

Талисман на острова е пеликанът. Наричат го Петрос. На острова са останали едва три пеликана. Един от тях - Ирене -  е подарен лично от Джаки Кенеди-Онасис.

А когато се измориш от жаркото слънце, просто намираш малка сенчеста улица, сядаш на стълбите и си отдъхваш.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.