Арестувани са шефът на Регионална горска дирекция-София и директорът на горското стопанство в Своге

Арести на горски шефове и служители след акция на спецпрокурори в Своге. Подозренията са, че те са извършвали незаконен добив и продажба на дървен материал от 2014 г. до  момента.

Арестуван е шефът на Регионалната горска дирекция-София, който се смята за ръководител на престъпната група. Задържани са също директорът на Държавно горско стопанство–Своге, двама горски стражари и човек, който не е част от системата.

СЛЕД РАЗСЛЕДВАНЕ НА NOVA: Шефът на Агенцията по горите подава оставка

По данни на прокуратурата групата е извършвала кражби на части от специализирана горска техника, умишлен палеж на автомобил и държане на огнестрелни оръжия без разрешение.

При извършеното претърсване в базата в с. Батулия, стопанисвана от двама членове на групата, са открити и незаконно държани 5 пушки, както и голямо количество боеприпаси.

Горски, бит от бракониери: Уцелиха ме в корема с камък, превих се от болка (ВИДЕО)

Жители на село Батуля разказаха, че базата е държана от Георги Танев и неговият син Петър Георгиев, известен като Петела. Двамата  са задържани, потвърдиха разследващите. Местните разказват, че в базата има много автомобили и камиони, а дворът се пази от много кучета. Tова, което се знае за Танев и Георгиев е, че семейството се занимава с дърводобив.

Към момента продължават претърсванията и разпитите на свидетели.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.