Това реши Спецапелативният съд след 12-часово заседание

След продължило 12 часа заседание, Спецапелативният съд реши да остави за постоянно в ареста бизнесмена Миню Стайков и арестуваните заедно с него Белун Хазърбасанов и синът на кмета на Карнобат - Иван Димитров. Те са обвинени в извършване на данъчни престъпления и пране на пари. 

Според съдебния състав може да се предположи, че престъпната група е съществувала с цел престъпленията, за които прокуратурата е повдигнала обвинения. 

Деца на служители на Миню Стайков получили 7 млн. лв. евросредства

Съдът оцени показанията на полицейските служители, които два месеца са наблюдавали фабриката за цигари и установили камионите и ремаркетата, които извозвали тютюневите изделия, както и пилотната им кола. Става въпрос за много сериозна дейност и тежестта на обвинението е напълно достатъчна за задържане под стража, посочиха магистратите. Също така, според съдебния състав, не трябва да се подценява и възможността обвиняемите да повлияят на свидетелите по делото.

МВР показа кадри от акцията срещу Миню Стайков (ВИДЕО)

Във вторник стана ясно, че Специализираната прокуратура подозира Стайков и за злоупотреба с евросредства. Установено е, че деветима младежи – деца на служители на обвиняемия, са регистрирали еднолични дружества и са получили 7 милиона лева средства по програмата „Млад фермер”. За това вече е информирана и Службата за разследване на измами с евросредства (ОЛАФ).

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.