Пореден сериозен пропуск в сигурността в затворите

Пореден сериозен пропуск в сигурността в затворите. Откриха оръжие във Врачанския затвор. Пистолетът е бил на части, а по непотвърдена информация с него е подготвяно бягство.

След подаден сигнал са намерени части на оръжието. Изпратени са за анализ, който трябва са потвърди какво точно е то. По непотвърдена информация на NOVA става дума за газов пистолет, годен за употреба.

БЯГСТВО ОТ ЗАТВОРА С КЪРВАВ КРАЙ: Владимир Пелов убит при престрелка (ОБЗОР)

„Няма информация за кого, ако изобщо има определено лице, е било предназначено”, коментира правосъдният министър Цецка Цачева. 

По неофициална информация затворникът или затворниците, за които е било предназначено оръжието, са имали намерение да го преработят и от газов пистолетът да стане боен.

Според източници на NOVA оръжието е било открито в помещение, обитавано от затворници с доживотни присъди. Министърът на правосъдието обаче отрича това и отказва да уточни къде са били частите за пистолета.

На този етап от Правосъдното министерство и от затвора отказват да дадат информация как оръжието е внесено. Признават обаче, че вероятно става въпрос за пропуск в системата за охрана.

По случая тече разследване,разпитват се свидетели, за да се установи подготвяно ли е поредно бягство от български затвор. Засега от прокуратурата отказват коментар с мотив, че разследването е в начална фаза.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.