Вижте запис от охранителна камера, заснела единият от ранените при нападението

NOVA разполага с кадри от мястото на стрелбата, станала във вторник вечерта в столичния квартал „Стрелбище”. Записът е от охранителна камера в района.

На него се вижда как единият от ранените – Ивайло Богданов, върви с кучето си по улица „Хайдушка гора”. В същото време оттам преминава и джип. Свидетели предполагат, че в него е пътувал стрелецът. Секунди по-късно Богданов е пронизан от два куршума в областта на гърдите.

СНИМКИ ОТ МЕСТОПРЕСТЪПЛЕНИЕТО ВИЖТЕ ТУК

Криминално проявеният мъж пада пред входа на фитнеса, до който е прострелян. Той е на 38 години с богато криминално досие. Лежал е в затвора за разпространение на наркотици. Първа помощ му оказва охранителят и клиенти на спортния център.

„Чух 4-5 изстрела . Един джип мина, някакъв черен. След две минути, дойде този човек- нараненият.36сек.-В какво състояние беше?- Тежко много беше. – ти видя,че е прострелян? Да. То личи по тялото му. Има рани. Беше много зле. Някой помоли да му викнат 112 и бърза помощ, от него течеше кръв и другите момчета имаха аптечка и да го превържат”, разказва охранителят.

По данни на полицията простреляният живеел в квартала. На записите от охранителните камери се вижда, че води кучето си със себе си. Освен Ивайло Богданов, във фаталната вечер е прострелян и познатият му Божидар Ролански – 26-годишен, по прякор Жирафа. Двамата мъже били заедно в момента на стрелбата.

„Също е криминално проявен. За кражби. Извършването на кражби от жилища и офиси”, обясни началникът на ГДНП Христо Терзийски.

„Към момента лицата са в болнични заведения на територията на столицата. Към момента няма опасност за живота им”, обясни директорът на СДВР Ивайло Иванов.

Извършителят е бил само един, по последна информация на разследващите. Предполага се,че е стрелял докато се е разминавал с  ранените на улицата.

„Все още работят на терен, търсят видеокамери, търсят свидетели, когато имаме нещо конкретно, ще го съобщим”, отговори на въпрос кои са стрелците вътрешният министър Младен Маринов.

След стрелбата в София: Двамата ранени са без опасност за живота (ВИДЕО)

По последна информация на разследващите извършителят е бил само един. Предполага се, че е стрелял, докато се е разминавал с ранените на улицата. Стрелецът е избягал с черен джип, твърди охранителят на фитнеса. Водещите версия на разследващите остава разчистване на сметки в наркобизнеса

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.