Ще бъде ли заловен извършителят?

Продължава разследването на жестокото убийство в Русе. Все още няма задържани за престъплението. Жертвата Виктория Маринова е телевизионна водеща и административен директор на местна телевизия.

Главният прокурор и вътрешният министър пристигнаха в града. 

БРУТАЛНО УБИЙСТВО В РУСЕ: Жертвата е телевизионна водеща (ВИДЕО)

​Тялото е намерено в събота следобед в храсти край Дунав след подаден сигнал от гражданин. Всички открити вещи са изпратени в Института по криминалистика. Чакат се резултати дали по тях има оставени чужди отпечатъци. 

10 години затвор за сериен изнасилвач в Пловдив

В понеделник следобед в София се организира бдение в памет на Маринова. То ще се проведе от 18:30 на площад "Света Неделя".

За новината съобщиха и чуждестранни медии, сред които Би Би Си и Франс Прес.

Убитата е на 30 години и има малка дъщеря. Разведена е с бащата на детето. Не е известно дали е живяла сама или с родителите си. Тя е водеща на предаването "Подиум", което се занимава с актуални теми. На 30 септември в ефира на местната телевизия е стартирал нов неин проект. Полицията обяви, че работи по няколко версии, включително и тази, че убийството е свързано с работата на телевизионната водеща.

Първите гости са били двамата журналисти, които преди седмици бяха арестувани край Радомир. 

“Това е едно от любимите места за разходка на русенци. Това, което ще направим следващата година, е да се вземат мерки за осветяване на района и засилване на видеонаблюдението“, каза кметът на Русе Пламен Стоилов.

Кметът призова, ако някой има важна информация, която би помогнала на органите на реда, веднага да подаде сигнал.

Повече гледайте във видеото. 

Репортер: Наталия Йорданова

ВСИЧКО ЗА БРУТАЛНОТО УБИЙСТВО И РАЗСЛЕДВАНЕТО МУ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.