Експертизи доказаха, че младото момиче е изтезавано близо час

Върховният съд окончателно осъди на 22 години и шест месеца затвор Стефан Станев - убиецът на Виола Николова, предаде БТА. През ноември 2017 г. Софийският герадски съд постанови наказание от 25 лишаване от свобода.  

"Ничия земя": Първо телевизионно интервю на убиеца на Виола

Младата жена беше убита на 23 юни 2017 г. в столичния квартал "Света Троица", а съдът прие, че това е станало с особена жестокост и по мъчителен за убитата начин.

Мъжът, обвинен за убийството на Виола, отива в психиатрична клиника

Експертизи доказаха, че 29-годишната Виола е изтезавана от приятеля си Стефан близо час. Удряна е била с винкел и стикове за голф. Съседите така и не подали сигнал в полицията, защото скандалите между двамата се случвали често.

По време на предишно съдебно заседание по случая стана ясно, че петима прокурори и няколко служители на МВР са подминали жалбите за заплахи и тормоз, подадени срещу Стефан от бившата му съпруга Благовеста. Последната постъпила при органите на реда през май 2017 г. - два месеца преди Стефан от агресивен и лабилен 29-годишен мъж, разведен с дете, изгонен от Класическата гимназия, отличник от обикновено училище, записал и незавършил "Психология" и "История", да се превърне в особено жесток убиец. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.