От управляващата партия твърдят, че имат информация за подобни действия от страна на лидера на социалистите

На специална пресконференция в четвъртък ГЕРБ отправиха въпрос към лидера на БСП Корнелия Нинова. От управляващата партия питат предлагала ли е Нинова 30 млн. лева на Михаил Миков, за да се откаже от лидерския пост в социалистическата партия.  

„Ние имаме доста сериозни източници на тази информация” заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков. Той призова Нинова за бърз отговор и подчерта, че евентуалното й мълчание ще се счита за съгласие.

От ГЕРБ коментираха и темата със скандалите около имотите на властта. „Ние не приемаме нищо, което казва БСП, за сериозно. Според тях става въпрос за десетки милиони, а при тях става дума за 30 милиона”, заяви Биков. В отговор на въпрос дали има връзка между отделните атаки срещу управляващите той заяви: ”Има „отечествен фронт” срещу управлението. Целта е търговия с политическо влияние в полза на криминални или полукриминални елементи". 

 

Симеонов вкара Ангелкова в скандала с имотите

„Корнелия Нинова е в БСП от 2003 г., а апартаментът й е купен през 2004 г., когато вече е била в партията. По едно и също време с Корнелия Нинова сме били в СДС по времето, когато партията управляваше. Искам да попитам как тя като млада и синя активистка, успя да извърши приватизация на „Техноимпекс“. Как така беше толкова приближена, че успя да стигне до такава позиция на крехка възраст?", попита от своя страна депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски. И продължи: "Най-важното, което искам да я попитам, е за „кражбата на века“ в Пловдив. В периода от 15 юни 2006 г. - 19 април 2007 г., през Общинския съвет, чрез заместник-министъра на икономиката и председател на Борда на Пловдивския панаир Корнелия Нинова, градът и държавата изгубиха над 1,2 млрд. лева имоти. Не е ли Нинова единственият тогава уволнен от нейното правителство като зам.-министър на икономиката със съмнения за корупционни практики?".

„Днес моралът е друг. Днес политиците от ГЕРБ подават оставки при най-малки съмнения. Корнелия Нинова обикаля страната с черната кобила и сее отрова в обществото“, каза още Гърневски.

Още от пресконференцията на двамата депутати от ГЕРБ гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.