Претърсването в помещенията е извършено на 17 май

Мобилни телефони, медикаменти, USB кабели и телевизор  са открити в помещения в болницата на Софийския централен затвор, обитавани от Миню Стайков и Димитър Желязков - Митьо Очите. Претърсването било извършено на 17 май. 

Три дни по-късно заместник-директорът на ГДНП старши комисар Тодор Гребенаров уведоми за резултатите от проверката административните ръководители на Специализираната прокуратура Димитър Петров и на Софийската градска прокуратура Емилия Русинова.

Митьо Очите получил хипертонична криза (ВИДЕО)

В помещение „Реанимация“, където са настанени Димитър Желязков и Миню Стайков, са намерени и иззети 59 броя CD, 1 карта за цифрова телевизия и 1 разтегателен колан. При извършения личен обиск на Желязков е намерен 1 мобилен телефон. Митьо Очите лично го извадил от колана на кръста си и го ударил в земята. Установено е, че в спалното помещение, в което са настанени Димитър Желязков и Миню Стайков има много хранителни продукти. Към момента на извършване на претърсването Стайков вече бил обявил гладна стачка. В помещението са намерени и медикаменти и хранителни добавки, за които не са издавани медицински рецепти.

Съдебно-медицинска експертиза отложи мярката на Митьо Очите

В шкаф, ползван от Желязков, също са открили лекарства. За тях той няма издадени рецепти, поради което те са иззети. На него са върнати осем други медикамента, които по данни на медицинския персонал са му били предписани.

На Стайков пък били предписани само пет от откритите в шкафа му медикаменти. Останалите са иззети. 

"Проблем за прокуратурата е не какво е намерено при Миню Стайков, а проблем за прокуратурата е Миню Стайков. Прокуратурата очевидно има доста свободно време да отдели сили и средства и да докаже, че това е храната и напитките на Миню Стайков. В неговата стая са още трима обитатели, които са лишени от свобода или са задържани под стража", каза адвокатът на Стайков Лъчезар Таков.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.