В съда се яви само един от експертите, които трябваше да извършат съдебномедицинската експертиза на обвиняемия

Делото за мярката за неотклонение на бизнесмена Миню Стайков ще се решава през юни, реши Апелативният спецсъд. Заседанието беше отложено за втори път. Причината е, че в съда се яви само един от четиримата експерти, които бяха назначени да извършат съдебномедицинската експертиза на здравословното състояние на обвиняемия.

Откриха мобилни телефони и телевизор в килиите на Митьо Очите и Миню Стайков

 

По-рано днес стана ясно, че на 17 май е направена полицейска проверка в болницата в Софийския затвор. При претърсване на реанимацията, където са настанени Миню Стайков и Димитър Желязков - Митьо Очите, служители на криминална полиция са открили множество забранени предмети – CD-та, карта за цифрова телевизия, разтегателен колан. Направени са и лични обиски. При проверката на Димитър Желязков той сам е извадил и хвърлил мобилен телефон. Проверени са и спалните помещения на двамата, където са открити голямо количество хранителни продукти, както и медикаменти без рецепта.  

„Проблемът на прокуратурата е не какво е намерено при Миню Стайков, а проблем за прокуратурата е Миню Стайков. В неговата стая са още поне трима обитатели, които са лишени от свобода”, заяви адвокат Лъчезар Таков, защитник на Миню Стайков.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.