Употребата на червено месо от няколко години много намаля заради притеснения за връзката му със сърдечносъдови заболявания

Червеното и бялото месо еднакво повишават холестерола в кръвта. Това установиха учени от института към детската болница в Окланд, Калифорния, съобщава БТА.

Средиземноморската диета засища по-бързо от западната

Всички видове месо увеличават липопротеина с ниска плътност, наричан също "лош холестерол" заради връзката му с повишения риск от развиване на атеросклероза. Растителните протеини нямат такъв ефект.

Употребата на червено месо от няколко години много намаля заради притеснения за връзката му със сърдечносъдови заболявания. Пилешкото се смята за по-здравословна алтернатива. Според авторите на изследването обаче зеленчуците, млечните продукти и варивата са по-подходящи за контрол на холестерола. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 

 

Редактор: