Местни медии твърдят, че сред задържаните има и българин

Пратка нелегално превозвано оръжие, предназначено за България, е била задържана в Истанбул. При операция вчера на пристанище "Амбарлъ" в квартал "Бейликдюзю" турската полиция е открила в контейнер с автомобилни части един сглобен пистолет, части за дългоцевна пушка и за 28 пистолета, 1200 патрона за пистолети и 30 броя патрони за пушка.

Турските сили за борба с организираната престъпност са действали по сигнал от 11 юли и са претърсили идващия от Съединените щати и плаващ под сингапурски флаг кораб, съобщава БНР. 

Били са арестувани общо петима души. Според информация на някои турски медии първоначално на пристанището е бил арестуван един български гражданин, който се е опитал да получи информация за провеждащата се операция. Местни медии съобщават, че името на задържания български гражданин е М. М. Владимиров. По-късно са били задържани и други заподозрени за участие в контрабандата на оръжие и срещу тях са започнали съдебни действия.

По-късно от Министерството на външните работи обявиха, че не разполагат с информация за задържан български гражданин в Истанбул при операция на турската полиция.

"В ГК Истанбул до този момент не е постъпвала официална информация за задържан български гражданин", заявиха за БГНЕС от МВнР.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.