Кандидатурата й беше подкрепена от 114 народни представители

Парламентът избра Деница Сачева за социален министър. Кандидатурата й беше подкрепена от 114 народни представители, „против”  бяха 106, а „въздържали” се - трима. Много добре съзнавам мащаба, отговорността и трудностите, свързани със социалната политика. Това е комплексна политика, заяви преди гласуването Сачева и обеща, че като министър ще гарантира диалогичност, баланс и добронамереност в МТСП.

Остри реплики в парламента заради смяната на социалния министър (ВИДЕО)

Управленските приоритети на коалиционното правителство вече са ясни и факт. Там не би трябвало да има изненади. Приемам политиките на ГЕРБ, каза Сачева преди да положи клетва в пленарна зала.

По време на разискванията депутати припомниха за училищната анкета, в която анкетираните в училищата трябваше да определят пола си и която предизвика бурни спорове в обществото пространство. Сачева каза, че именно правителството на ГЕРБ отмени тази анкета, докато тя беше въведена по време на управлението на проф. Анелия Клисарова.

Аз съм против насилието над жените и деца и съм „за” традиционното семейство между мъж и жена. Социалната политика трябва да обединява, а не да разединява, заяви Деница Сачева.

Според нея разискванията в пленарна зала са били организирани.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.