Трилър, написан от българин, предизвика скандал в Русия

Той е полиглот, аскет и мечтател. До 11-та си година расте в дом за деца и юноши. Впоследствие получава образование в престижни университети в Брюксел, Вашингтон и Буенос Айрес, а сред преподавателите му е самият Габриел Гарсия Маркес. На 22 години Николас Димитров започва работа в ООН, на 24 става най-младият представител на Световната банка в Македония. Експериментаторския дух го вдъхновява да прекрати успешната си кариера във финансовия сектор и да започне да пише. Резултатът е футуристичният шпионски трилър „Дилър на реалности”, който предизвика скандал в Русия, а тази седмица излезе от печат в България.

СПЕЦИАЛНО ЗА NOVA: Един от шестимата най-добри сватбени фотографи в света (ВИДЕО)

Равни части екшън, философия и една виртуална реалност, наречена Матрица. Точно както в популярната поредица на братята Уашовски, „Дилър на реалности” ни пренася в един футуристичен Сингапур. И в близкото бъдеще, където дори най-порочната и престъпна фантазия може да се сбъдне.

„Действието на романа се развива в едно антиутопично общество, в което моралът вече не е на мода. Религиите са се превърнали в „бърза храна”, а обществото е развратено до предела и е погълнато от развлечения и наркотици. Обществото, за което разказвам, е едно предупреждение за това какво може да ни чака, ако ние не можем да овладеем и да управляваме новите технологии във века на тоталната цифровизация”, казва Николас Димитров.

Повече гледайте във видеото.