Той е избран на общо събрание

ВиК инженерът Борислав Иванов от Радомир е избран за управител на пернишкото водоснабдително дружество на общо събрание днес, съобщиха от предприятието.

Бившата областна на Перник и отстраненият шеф на ВиК - задържани заради водната криза (СНИМКИ)

Иванов в момента работи в радомирския завод "АК Електрик". Преди това е бил ВиК проектант. Работил е във "ВиК" - Перник в екипи по проучване, проектиране и организация на дейността по изграждане на водопроводни инсталации и мрежи, също и като началник на пречиствателната станция за питейни води.

Водният режим в Перник става още по-строг

Борислав Иванов не е присъствал на събранието. Досегашният управител Иван Витанов беше освободен от длъжност.

По неофициална информация  прокуристът на дружеството - инж. Камен Каменов, сам се е отказал да го оглави. Новото назначение е временно, до провеждането на нов конкурс. На разпит заради кризата е бил и новият кмет на Перник.

„Бях свидетел в Специализираната прокуратура. Знаете, аз сезирах прокуратурата в началото на моя мандат за това как е управлявано ВиК- дружеството, за това как е стопанисван язовир „Студена””, коментира кметът на Перник Станислав Владимиров. „Радващо е, че има много бърза реакция от страна на прокуратурата. Виждате, че има действия, виждате, че има разпити на свидетели, за да се види как се стигна до това изпитание, пред което се изправиха перничани”, допълни Владимиров.

„Положението не е никак розово, надявам се да успея да се справя с тази ситуация”, заяви Борислав Иванов. Попитан как му е предложен постът, Иванов заяви: „Попитаха ме имам ли желание. Водиха се разговори с мен. В крайна сметка мисля, че ще съм полезен”.