От вчера полицията там пусна 2 платна, през които автомобилите могат да преминават

В последния работен ден от седмицата въведоха нови облекчения на изходите на големите областни градове. Промяната в правилата е заради бизнеса. Работодатели и работници се оплакаха, че декларациите затрудняват преминаването, а от това страдат стотици предприятия.

Новите облекчителни мерки за преминаване на изходите на Пловдив дават вече известен резултат. Опашките драстично намаляха, а полицаите пропускат автомобилите вече в две колони.

Нови 12 случая на COVID-19 у нас, общият брой заболели е 276 (ВИДЕО)

„Прави приятно впечатление, че хората, които са предприели пътуване носят в себе си декларации. На тези, които нямат, им предоставяме на място. Даваме им възможност да ги попълнят и да продължат“, заяви старши комисар Йордан Рогачев – директор на ОД на МВР- Пловдив.

Индустриалният бизнес в Пловдив, в който членуват над 180 компании, включително и международни ще изпратят писмо до министрите – на икономиката и здравеопазването, с искане да отпадне изискването работниците да попълват декларации, тъй като заради това втора сутрин вече закъснявали за работа. Междувременно група доброволци започнаха да подпомагат полицаите.

Защо автобусите по линията Куклен-Пловдив са препълнени въпреки забраната?

„Носим им една топла напитка в тези студени дни, в които те са на крак. Като цяло предпазните средства, които са им осигурени не са толкова добри. Те ни помолиха, съответно съдействахме с това, което имаме“, каза един от доброволците в „Пловдив 112“.

Георги, Иван и Красимир са част от 70-те доброволците в Пловдив, които помагат на лекарите и полицаите. Георги, който е планински спасител, е превърнал автомобила си в аптека.

„Има защитни костюми, ръкавици, дезинфектант, маски и очила“, сподели той.

Красимир е автокранист. Ползва личния си автомобил за разнос на хранителни стоки.

„Към момента всичко е за наша сметка - гориво, време. Аз в момента съм на работа. Началникът ми е разрешил със заповедта на кмета и за това гледам да съчетая нещата. Но горивото към момента си е от семейния бюджет на всеки един от нас“, каза още Красимир.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП