Монитори и табла ще показват чистотата на въздуха в района

ТЕЦ "Бобов дол" отново гори отпадъци, след като е отпаднала принудителната мярка, наложена от министъра на околната среда и водите Емил Димитров преди около два месеца, казаха от дружеството. Централата е получила разрешение от МОСВ да използва отпадъци в производствената си дейност, след като е изпълнила изискването за надграждане на системата за мониторинг на една от сероочистките.

Досега условието беше изпълнено от дружеството частично, заради което имаше временна забрана за изгаряне на отпадъци, наложена след проверка на РИОСВ - Перник. Впоследствие обаче бе установено, че забраната не се спазва от дружеството, което стана причина за налагането и на принудителната мярка от страна на МОСВ.

Монитори и табла ще показват чистотата на въздуха в района на ТЕЦ „Бобов дол“

Досъдебното производство, заради което изпълнителният директор на ТЕЦ "Бобов дол" Емил Христов е с мярка "парична гаранция", продължава. Отпадъците, които ще бъдат горени, ще се доставят от столичен завод по договора на ТЕЦ "Бобов дол" със Софийска община. Договорът, който е с продължителност 3 години, предвижда изгаряне на 70 хил. тона RDF годишно.

Освободиха от ареста директора на ТЕЦ "Бобов дол"

Преди няколко дни стана ясно, че ТЕЦ "Бобов дол" има намерение да монтира в Дупница и Големо село електронни информационни табла, които ежедневно ще показват данните от мониторинговата система, монтирана на двете пречиствателни съоръжения на централата. Системата следи замърсяването по показатели прах, серни, азотни и въглеродни оксиди, съобщиха от пресцентъра на Община Дупница.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП