Те ще пътуват до международната космическа станция с ракета и капсула, осигурени от частната компания нa Илън Мъск

Нова ера в космическите пътувания. Днес от Флорида НАСА ще изстреля кораба SpaceX с двама астронавти на борда. Те ще пътуват до международната космическа станция с ракета и капсула, осигурени от частната компания нa Илън Мъск. Ако всичко премине по план, този нов модел на работа ще бъде възприет изцяло.

Обикновено НАСА е собственик на космическите си кораби, но последния такъв беше изстрелян през 2011-та. И докато журналистите се събираха край стартовата площадка, на нея се появи двуметров алигатор.

Сателити от проекта на Илън Мъск прелетяха над България

 „Тази стая е празна. Ще се радваме да е пълна. Ще се радваме да е пълна с репортери, ще се радваме да е пълна с ентусиасти, но за съжаление сме в средата на пандемията от коронавирус. Нашата страна премина през много, но това е уникален момент, в който цяла Америка може да спре и да погледне как правим нещо невероятно отново – и това е изстрелването на американски астронавти на американска ракета от американска земя”, каза Джим Брайдънстайн, администратор на НАСА.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.