Обработват ли се тревните площи съобразно предписанията?

Жители на столичния квартал „Орландовци“ с пореден сигнал за нашествие на кърлежи. Преди време ви разказахме как жена е махнала над 100 кърлежа от кучето си, сега ситуацията е идентична, като в друга част на квартала, друга стопанка на домашен любимец твърди, че е махнала 50. Хората твърдят, че преди дни в зелените площи е имало табели, че е пръскано само за бълхи.

Бум на кърлежи в цялата страна

„Разходката продължи не повече от 20 минути. Прибрах го вкъщи и видях, че по тялото му се разхождат кърлежи. Бяха около 50 броя. Още на същия ден подадохме сигнал. Смятам, че е редно да се пръска по-често. Тук има много деца, които играят по площадките”, разказват жители на квартала.

„Тревните площи се обработват съобразно предписания, които ни се дават всяка година от РЗИ-София. През месеците април и май са проведени обработките срещу кърлежи. Към този момент се провеждат такива за комари и мухи. След приключването им следва отново да се пръска срещу кърлежи”, коментира експертът от „Зелени системи” Сияна Хлебарска.

Повече по темата гледайте във видеото

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.