Това обяви президентът Еманюел Макрон

Френските власти възнамеряват да засилят борбата срещу радикалните ислямисти след терористичната атака на 16 октомври в Париж. Това обяви френският президент Еманюел Макрон след среща, която проведе с представители на правоприлагащите органи в полицейската префектура Бобини (департамент Сен Сен Дьони), предаде БГНЕС.

„Ще предприемем по-решителни мерки срещу тези, които се опитват да разрушат основите на републиката", каза той.

Масова акция срещу ислямисти във Франция

Макрон подчерта, че „властите са започнали активна борба срещу разпространителите на радикалната идеология и създадените от тях сдружения“.

„Тук не става дума за нови изявления", каза Макрон. „Нашите съграждани очакват действия. Тези действия ще бъдат засилени".

Хиляди французи отдават почит на убития учител по история (ВИДЕО)

Президентът заяви, че група, подкрепяща „Хамас“ и действаща във Франция, ще бъде закрита, защото е „пряко замесена" в убийството на учителя по история.

Решението за закриване на „Шейх Ясин колектив", която подкрепя палестинската кауза и носи името на основателя на „Хамас“, ще бъде взето на заседание на кабинета в сряда, каза президентът пред аудитория в предградие на Париж. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.